JobFair

Организирано од: BEST Skopje


CodeFu Netcetera

Поставено на 2017-05-13 19:39:37



Најдобрите програмери по 11ти пат ќе се натпреваруваат на CodeFu натпреварот, организиран од страна на компанијата Netcetera. На овој натпревар силите ќе можат да си ги одмерат додипломци и последипломци од земјава, а победниците ќе патуваат во Цирих на конференцијата Jazoon.
За повеќе информации во врска со натпреварот посетете ја страницата http://codefu.mk/ , регистрирајте се и на 14.05.2017 (недела) во 12:00 часот учествувајте во втората он-лајн квалификациска рунда и обезбедете си место во финалето на CodeFu 2017 кое ќе се одржи на 11.06.2017.

No automatic alt text available.


HASELT Internship Program

Поставено на 2017-05-12 18:22:31



Less than a week to apply for HASELT Internship Program on the following positions:

▶ Software Development Engineer Intern - http://bit.ly/HASELTSDEIntern
▶ UI/UX Design Intern - http://bit.ly/HASELTUIUXIntern


Don't miss this opportunity to spend 2 months learning and working with experienced IT professionals. We are waiting for your applications.


Inside Development конкурс за работа

Поставено на 2017-05-10 11:44:21



Inside Developmеnt објавува отворен конкурс за работа и ги поканува студентите на ФИНКИ да аплицираат. Компанијата има потреба од QA Engineer.
Повеќе детали за позицијата можете да добиете на следниот линк: http://www.one-inside.com/job/qa-engineer/


Регистрација за официјално отворање на Job Fair 2017

Поставено на 2017-03-31 20:39:03



Ве покануваме да учествувате на официјалното отворање на Job Fair 2017 - Саем за вработување и кариера , кое ќе се одржи на 03.04 (понеделник) во 12 ч. во Aмфитеатарот на ТМФ. Во склоп на отворањето се оддржува и нетворкинг настан, на кој ќе имате шанса да стапите во комуникација со претставници од компаниите. За присуство, Ве молиме пријавете се на следнава форма.


Работилници/Предавања на JobFair 2017

Поставено на 2017-03-29 17:32:43



Дали сакате да учествувате на бесплатни работилници од водечки компании на интересни теми, да се натпреварувате на case-study и освоите вредна награда, или пак да стапите во директен контакт со претставник од компанија на некое од нивните интервјуа?

Пријавете се на следнава форма и изберете ги активностите кои би сакале да ги посетите во склоп на Job Fair 2017 - Саем за вработување и кариера!


Информации за JobFair 2017

Поставено на 2017-03-22 14:20:36



БЕСТ Скопје со задоволство Ви го најавува тринаесеттото издание на саемот за вработување и кариера - Job Fair кој ќе се одржи од 03.04.2017 - 11.04.2017, и ќе биде поделен на неколку дела:

03.04 - Официјално отворање
04.04 - 05.04 - IT компании (Технички кампус)
06.04 - 07.04 - Технички компании (Технички кампус)
10.04 - 11.04 - Градежни и архитектонски компании (ГФ/АФ)

Job Fair е организиран од страна на БЕСТ Скопје со цел да оствари контакт помеѓу Вас студентите и компаниите кои во иднина можат да бидат Вашите работодавци. На настанот ќе можете да присуствувате и на најразлични обуки и презентации, да разговарате со претставниците на едни од водечките компании во Македонија како и да добиете повеќе информации за студентски пракси, стипендии и за потребниот работен кадар.

Конечниот распоред на активности ќе биде објавен наскоро, како и темите на предавањата предводени од претставници на врвни компании, кои ќе можете да ги следите БЕСПЛАТНО.

Затоа не двоумете се и оставете CV, кое станува дел од базата достапна за компаниите учеснички на саемот. Job Fair Ве носи чекор поблиску до Вашата кариера. Можеби Вашата следна работа или пракса е токму тука.