JobFair

Организирано од: BEST Skopje


Трансмет учесници на JobFair 2015

Поставено на 2015-03-05 17:51:53


img/Transmet.png

Трансмет ДОО, компанија од областа на градежништвото е уште еден учесник на овогодинешното издание на JobFair 2015. Опстојува на пазарот повеќе од две децении, со цел да ги исполни и задоволи барањата на купувачите, постигнувајќи финален производ со врвен квалитет, изработен во даден рок.

Во својата област Трансмет ДОО претставува една од водечките компании како на домашниот, така и на регионалниот пазар. Се занимава со нискоградба, хидроградба и нуди транспортни услуги, зад кои стои квалификуван кадар и најнова технологија.
За повеќе информации, посетете ја нивната веб-страна www.transmet.com.mk .


Прва компанија на JobFair 2015

Поставено на 2015-03-05 17:34:41


img/geing.png

Прва компанија со која потпишавме договор за овогодинешниот Job Fair e ГЕИНГ Кребс унд Кифер Интернешнл и други ДОО (ГЕИНГ) . Основана е за да изведува активности фокусирани на геотехничкиот и хидротехничкиот инженеринг, консултантство, трговија и други услуги. Крајната цел на ГЕИНГ е испорачување на комплетни решенија во сферите на градежништвото, геологијата и другите области на нивниот бизнис интерес.

Компанијата ги превзема сите неопходни мерки за да ги снабди клиентите со најдобри решенија и целосна сатисфакција, почитувајќи ги и воведувајќи ги најдобрите технолошки норми и правни мерки олеснувајќи го повратот на инвестициите. Исто така ГЕИНГ нуди професионална средина и просперитет на нивните вработени, применувајќи оптимални оперативни трошоци за време на реализацијата на активностите и континуирано зголемувајќи го профитот.

За повеќе информации, посетете ја www.geingkuk.com


EBEC Скопје 2015

Поставено на 2015-01-26 01:49:23


http://i.imgur.com/BoEseTZ.jpg

БЕСТ Скопје ви го најавува шестото издание на овогодинешниот EBEC Скопје кој ќе се одржи во реномираната кoмпанија Endava.

Овој пат под слоганот – Solve the puzzle, be a part of EBEC, нè очекуваат 3 возбудливи денови, каде на првиот ден ќе имаме форумска расправа, останатите два се натпреварувачки денови во две категории: Case study и Team design.

Ве охрабруваме да се пријавите и да бидете дел од овој добро познат Инженерски натпревар, да научите нешто ново, да добиете едно ново искуство од студентскиот живот и да влезете во трката за победници за овогодинешното издание.

Победниците од двата натпреварувачки денови ќе продолжат на регионално ниво, така што ова ви е одлична шанса да ги покажете вашите инженерски вештини.

Ве очекуваме!

АПЛИЦИРАЈ СЕГА!


Fourth NORDEUS Annual Hackathon Game Jam

Поставено на 2014-11-05 18:34:07


http://i.imgur.com/HtGq4tf.jpg

NORDEUS ANNOUNCES FOURTH ANNUAL HACKATHON GAME JAM

Gaming Enthusiasts Can Once Again Compete to Create a Game in Just 24 Hours

Belgrade, Serbia – 23.10.2014 – Nordeus, publisher of Top Eleven - Be a Football Manager, the most popular social sports game in the world is organizing the fourth installment of its annual Nordeus Hackathon game jam on December 13, 2014 and is inviting all interested developers and designers to signup and participate. Game development enthusiasts will have a chance to develop a video game at Nordeus’ office in Belgrade in just 24 hours and win big prizes, including video game consoles, mobile phones and tablets, gaming equipment and other hardware.

12 teams will compete to make the best game based on a certain theme (revealed on the day of the competition) in less than one day, with winners of various categories receiving prizes for their work - creativity, ideas, development, final product etc. All contestants will have their own space and equipment, as well as food, drinks and travel expenses covered, to make sure they can focus all their time and energy on creating games.

“We’re excited to continue our yearly Hackathon tradition,” said Milan Đukić, PR Manager at Nordeus. “This is a great opportunity for newcomers to work under industry-level conditions, and to challenge themselves in a dynamic environment. Also, experienced game designers and engineers can test themselves, prove their quality but also have a chance to do something extraordinary. Everyone will be able to put themselves to the test to demonstrate their creativity, win valuable prizes and, most of all, have a fun time.”

Categories that will be rewarded include 1st, 2nd and 3rd places, multimedia presentation, technical complexity and gameplay. Those who can’t make it to the Nordeus Hackathon won’t be left out; the official website (www.nordeushackathon.com) will have minute updates, a livestream and even the completed games available for download once the event is over. Gamers will be able to vote for their favorite games and the team with the most votes will win a special prize!

Contestants can either apply with a team, or they can apply on their own, in which case Nordeus will pair them up with a team. Applying is easy and can be done by visiting: www.nordeushackathon.com

To learn more about Nordeus, please visit www.nordeus.com. For more information regarding Hackathon please visit www.nordeushackathon.com or send an email to hackathon@nordeus.com.

About Nordeus:
We are leading and award-winning European games and technology company and publisher of Top Eleven, the most popular social sports video game in the world. At Nordeus, our goal is to provide a seamless gaming experience to millions of people, regardless of the devices they are using. That’s why we create and publish high quality free-to-play games that combine high-end technology innovations with polished and balanced gameplay.

Every day, our team of more than 150 people in Dublin, San Francisco, Belgrade and Skopje puts all of their talent into making 5 star next generation games using our own proprietary technologies that will redefine the industry. Every day, millions of people enjoy what we have created.


Вработување во 6PM

Поставено на 2014-06-15 21:27:54


img/6pm.png

6PM објавува отворен оглас за вработување и ги поканува сите заинтересирани да аплицираат.

Огласот е за позиција Software Tester Analyst и е отворен заклучно со 20ти јуни 2014 година. Кандидатите своето CV како и мотивациско писмо треба да ги испратат на следнава e-mail адреса: vacancy@6pmplc.com
Повеќе информации за огласот може да се најдат на следниот линк.


Вработување во Inside Development

Поставено на 2014-06-10 20:32:36


img/inside.png

Inside Development објавува три отворени огласи за вработување и тоа:

- Front-End Web Developer;
- Testing Engineer - Junior (Bachelors Degree) како и
Testing Engineer - Senior (Degree in Computer Science)

Повеќе информации за секоја работна позиција може да прочитате на линковите погоре. Сите заинтересирани апликанти своите CVа може да ги испратат нa следнава e-mail адреса: dragan.zahariev@inside-solutions.ch